Schema de ajutor de stat aferentă măsurii 4.1.1. „Investiții în activități productive” din cadrul POC

Facebook

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis pe data de 28 ianuarie 2022, faptul că schema de ajutor de stat aferentă măsurii 4.1.1. „Investiții în activități productive” din cadrul POC, a fost transmisă Consiliului Concurenței, pentru aviz și încărcată în Platforma de comunicare DG Competition cu autoritățile de concurență din statele membre. Conform prevederilor europene, Comisia Europeană are un termen de 30 de zile pentru analiză și transmiterea răspunsului.

Conform comunicatului, se estimează publicarea ghidului consolidat în urma consultării publice în prima jumătate a lunii februarie. Ghidul va fi aprobat și publicat după primirea avizului de la CE și publicarea schemei de ajutor de stat în Monitorul Oficial. Referitor la lansarea apelului, termenul estimativ este începutul lunii martie.

Așa cum arată acum propunerea oficială de ghid, apelul va fi deschis timp de 5 zile calendaristice – atât vor avea solictanții la dispoziție să-și depună proiectele în sistemul electronic.

Solicitanții vor aplica în aplicația IMM RECOVER (portalul de granturi IMM adminstrat de STS și Ministerul Economiei). Ulterior, pentru contractare aplicantul selectat la finanțare va primi de la MIPE solicitarea de a încărca în platforma electronică MySMIS proiectul și toate documentele pe baza cărora s-a făcut evaluarea în platforma IMM RECOVER. Practic, se va lucra pe ambele platforme – portaul de granturi IMM și sistemul MySMIS-2014, de gestionare a fondurilor europene, conform proiectului de ghid.

Sursa: MIPE

Daca ti-a placut distribuie prietenilor tai :