Planuri noi pentru perioada 2021-2027

Facebook

Ministerul Fondurilor Europene propune 9 tipuri de programe de finanțare.

Prin intermediul acestora pot beneficia de finanțare firme micro, mici și mijlocii.

Programele Operationale Regionale, acoperind 8 regiuni, vor pune accent printre altele pe inovativitatea și digitalizarea afacerilor.

Iar Programul Operational de Dezvoltare Teritorială  va favoriza activitățile de turism, cultură, respectiv păstrarea tradițiilor culturale.

De fapt, România, în perioada 2021-2027, va beneficia de o finanțare europeană mai mare cu 8% față de perioada 2017-2020.

Deci în loc de 25,2 miliarde de Euro, va avea la dispoziție 27,2 miliarde Euro.

În comparație cu sesiunile precedente, vor avea șanse mai mari tinerii absolvenți, persoanele de peste 50 de ani, respectiv întreprinzătorii din zonele defavorizate.

Deși în perioadele 2007-2013 și 2014-2020, România nu și-a epuizat în totalitate fondurile alocate, totuși s-au înfințat și dezvoltat mii și mii de firme.

S-au creat câteva mii de locuri de muncă cu ajutorul fondurilor europene  și guvernamentale.

De asemenea, antreprenoriatul a devenit mai atractiv pentru cetățenii români (în ultima perioada mulți s-au întors în țara și au devenit întreprinzători datorită finanțărilor nationale).

Deci, șanse și oportunități există.

Întrebarea este dacă cei care vor să se dezvolte pe plan individual, vor profita de aceste finanțări?

În primul rând este nevoie de o idee bine gândită, de un plan de afaceri implementabil și de o firmă de consultanță cu experiență aprofundată în domeniu care are un rol foarte important în pregătirea, elaborarea și implementarea proiectelor.

Vă dorim accesarea cu succes a fondurilor europene nerambursabile !

Daca ti-a placut distribuie prietenilor tai :